Пролетта е тук, а с нея и времето за пролетното почистване. Пролетта на 2020г. със сигурност е по-различна и сега повече от всякога е важно да пазим домовете си чисти. Освен това в пролетното почистване има нещо обновяващо, даващо надежда, че идва по-хубавото време. То освобождава място за новите положителни емоции и слънчевите лъчи, които ни липсваха цяла зима.

И освен, че отвсякъде ни съветват да дизинфекцираме основно стаите в дома, има нещо важно, за което трябва да се погрижим на първо място – чистотата на въздуха, който дишаме. А това зависи от това дали климатикът Ви е чист или не.

Какво може да направите сами?

Иключително важно е за безпроблемен режим на работа на климатика да измивате с вода поне ВЕДНЪЖ В МЕСЕЦА филтъра му. Това е нещо, което не отнема много време, но разликата е видима.

Освен редовното почистване на филтрите с вода е необходимо да се прави ВЕДНЪЖ ГОДИШНО профилактика от специалисти. Излишно е да казваме, че качеството на въздуха, който дишаме у дома или в офиса е изключително важно. И сега повече от всякога, тъй като мръсната среда е идеална за микроорганизми и вируси.

Техническите ни екипи са обучени и напълно оборудвани, за да направят професионална профилактика на климатика, при която освен, че отстраняват напълно всички замърсявания по вътрешното и външното тяло, те проверяват техническото състояние на машината и отстраняват неизправностите, ако открият такива или пък зареждат с фреон, ако има проблем с налягането му. За това е важно да се доверите на специалисти за пролетното почистване на вашия климатик. Отнема по-малко от час и не е скъпо. Eто нещо любопитно, за което сме сигурни, че не сте се замисляли, ако разделим цената на услугата, която е необходимо да се направи ВЕЖДНЪЖ ГОДИШНО на броя дни през годината се получава около 0,13 лв./ден.

Защо мръсният климатик може да ви създаде проблем?

Замърсяването на климатика може да бъде опасно за здравето, особено ако страдате от алергии. А когато въздухът не преминава свободно, компресорът на климатика работи по-трудно и хаби повече ток. Така без да разберете иначе икономичният уред може да се превърне в сериозна тежест за бюджета Ви. За това е важно редовно да чистите филтрите и да се доверите на специалисти за извършване на сезонната профилактика на системата. Така се грижите за собственото си здраве и за това на вашия климатик!

Сигурни сме, че осигуряването на здравословна среда за живеене и работа в дома или офиса са от първостепенно значение за всеки човек. 

Затова запазете своя час за профилактика на климатика, през м. април 2020г. на промоционална цена, вижте повече тук.